KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Düvenciler Anadolu Lisesi

Gelenek Görenek Öğrenmek Gerek eTwinning Projemiz...

Okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni inci Yavuz Karakuş'un ortak olduğu "Gelenek Görenek Öğrenmek Gerek" eTwinning Sosyal Sorumluluk Projesi şubat ayında başladı.

Düvenciler Anadolu Lisesi öğrencileri "Gelenek Görenek Öğrenmek Gerek" Etwinning Projesi kapsamında "Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları, sanatları" özel eğitim bireyleriyle beraber empati kurarak öğreniyor.

Türkiye genelinde on farklı okulla gerçekleştirilen projemizin amacı; özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin kendi akranlarıyla etkileşim içinde bulunmalarını sağlamak ve toplumda bu konuda farkındalık yaratmaktır.

Projeden beklediğimiz sonuç ise; öğrencilerin empati duygularını geliştirerek özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin ne hissettiklerini anlamalarını sağlamak, unutulan geleneksel oyunları hatırlamak , eğlenmek, geleneksel el sanatlarımızı öğretmek, bununla beraber öğrencilerin çeşitli aktivitelerle kaynaşması, sosyal ve akademik alanda gelişmesini sağlamaktır.

29-03-202229-03-202229-03-2022
Yayın: 29.03.2022 - Güncelleme: 29.03.2022 22:05 - Görüntülenme: 221