T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Düvenciler Anadolu Lisesi

ORTAK SINAV

ORTAK SINAVLAR

ORTAK SINAVLAR

 İl Ortak Sınavları İl ve İlçelerde yapılacak olan ortak sınavlar “konu-soru dağılım tabloları” nda yer alan kazanımlara göre 20 soruluk çoktan seçmeli sınav şeklinde Ölçme Değerlendirme Merkezi tarafından planlanacaktır.

Okulda Ortak Sınav Bir okulda aynı dersi okutan öğretmenler; alan zümreleri ile Ölçme Değerlendirme Merkezi koordinesinde yapılan toplantılarda belirlenen senaryolardan birini seçip kendi okulunda sınavı uygulayarak, sınav analizini yapacaklardır.

Sınav Şekli Okulda uygulanacak ortak sınavlarda senaryoya uygun olan sorular açık uçlu ya da kısa cevaplı olarak hazırlanacaktır.

Not: Millî Eğitim Bakanlığınca, resmî ve özel ortaokul ile liselerde okul genelinde yapılacak yazılı sınavlara yönelik 1. Dönem 1. Yazılı Örnek Soru Kitapçıklarına “odsgm.meb.gov.tr” adresinden ulaşabilirsiniz.

Dil Sınavları Türkçe, Türk dili ve edebiyatı ile yabancı dil derslerinin sınavları yazılı ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada yapılacaktır. Bu derslerin önce yazılı sınavları, sonra her öğrenci için yeterli zaman ayrılacak şekilde ders öğretmeni tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçecek şekilde uygulama sınavları yapılacaktır.

Sınav Duyurusu Yapılacak olan ortak sınavın tarihi ve kazanım/soru dağılımları sınavdan önce öğrencilere duyurulacaktır.

Not: Hazırlanmış olan konu soru dağılım tablolarına “kirklareliodm.meb.gov.tr” adresinden ulaşabilirsiniz.

 Sınav Haftası Her dönemde en az 2 yazılı yapılacaktır. Sınav haftası dersler devam edecektir.

1.       ORTAK SINAV: [Ekim Son Hafta - Kasım İlk Hafta]

2.        2. ORTAK SINAV: [Aralık Son Hafta - Ocak İlk Hafta]

Ülke Geneli ve İl Geneli Ortak Sınavlar İlköğretim 6. Sınıf Türkçe ile Matematik (26 Aralık 1. dönem 2. yazılı sınavı), Ortaöğretim 9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik (27 Aralık 1. dönem 2. yazılı sınavı) İlköğretim 7. sınıf Sosyal Bilgiler (28 Aralık 1. dönem 2. yazılı sınavı) Ortaöğretim 10. sınıf Tarih (28 Aralık 1. dönem 2. yazılı sınav)

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.10.2023 - Güncelleme: 13.10.2023 16:23 - Görüntülenme: 423
  Beğen | 0  kişi beğendi