KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Düvenciler Anadolu Lisesi

"WORK LOCALLY, IMPACT GLOBALLY!!"

"Work locally, impact globally "isimli projemizde Türkiye'den iki  okul, İtalya ve Polonya'dan  birer okul olmak üzere 4 ortak vardır.
 Projemiz suyu ve enerjiyi sürdürülebilir kılmak için farklı öğrenme yöntemlerini deneyimleyerek, eleştirel düşünme ve işbirliğine dayalı çalışmalar yaparak çevreye karşı duyarlı tutumları teşvik  etmeyi hedeflemektedir. Bu projede bulunan partnerler  besin konusunda sağlıklı seçimler yapar, çevre dostu olur, ekoloji hakkında farkındalığa sahip olur ve bu konuda çeşitli girişimleri teşvik eder. Ayrıca projemiz İngilizce ve dijital becerileri artırmayı, Kişisel ve sosyal ilişkileri geliştirmeyi, tolerans sahibi olmayı hedeflemektedir.  Bu amaçlar kapsamında okulumuzda ve evimizde biyobahçe oluşturduk ve sulama yapmak için yağmur suyunu kullandık. Atık pilleri uygun imha edilebilmesi için topladık.  Kağıt, plastik, cam gibi geri dönüştürülebilir ürünleri ayrıştırdık. Plastik kapakları  topladık. İlçemizde faaliyet gösteren "sevgi mağazası"nı ziyaret ettik. Geri dönüştürülebilir malzemelerden yeni ürünler elde ettik. Projemizin sonunda ortak ürün olarak pizza yaptık.

19-01-202319-01-2023

Yayın: 19.01.2023 - Güncelleme: 19.01.2023 15:09 - Görüntülenme: 98