KIRKLARELİ / LÜLEBURGAZ - Düvenciler Anadolu Lisesi

Ara

2022-2023 Eğitim Öğretim yılı okul sporları kapsamında düzenlenen bilek güreşi müsabakalarında okulumuz öğrencilerinden;

Mrt

Düvenciler Anadolu Lisesi öğrencileri, özel eğitim bireyleriyle "Gelenek Görenek Öğrenmek Gerek" Etwinning Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında hem eylendi hem de öğrendi.

Mart ayında yöresel yemeğimiz "Tavuklu Kapama"yı  yaptık, Ebru sanatını öğrendik ,yaptığımız ebrularımızla kitap ayraçları tasarladık, takı tasarımı ile marteniçkalarımızı yaptık ve hediye ettik. Öğrenci tanışma etkinliği ile Türkiye'nin farklı bölgelerindeki projede görev alan öğrencilerle tanıştık, güvenli internet kelime bulutları yaptık, güvenli internet kahoot yarışmasına katıldık, okul panosu hazırladık ...

Mrt

Okul ve şehir tanıtımlarımızı yaptık. Geleneksel çocuk oyunlarını özel eğitimli öğrencilerimize öğrettik ve beraberce oynadık.

Mrt

Okulumuzun Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni inci Yavuz Karakuş'un ortak olduğu "Gelenek Görenek Öğrenmek Gerek" eTwinning Sosyal Sorumluluk Projesi şubat ayında başladı.

Düvenciler Anadolu Lisesi öğrencileri "Gelenek Görenek Öğrenmek Gerek" Etwinning Projesi kapsamında "Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunları, sanatları" özel eğitim bireyleriyle beraber empati kurarak öğreniyor.

Türkiye genelinde on farklı okulla gerçekleştirilen projemizin amacı; özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin kendi akranlarıyla etkileşim içinde bulunmalarını sağlamak ve toplumda bu konuda farkındalık yaratmaktır.

Projeden beklediğimiz sonuç ise; öğrencilerin empati duygularını geliştirerek özel eğitime ihtiyaç duyan bireylerin ne hissettiklerini anlamalarını sağlamak, unutulan geleneksel oyunları hatırlamak , eğlenmek, geleneksel el sanatlarımızı öğretmek, bununla beraber öğrencilerin çeşitli aktivitelerle kaynaşması, sosyal ve akademik alanda gelişmesini sağlamaktır.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimi tarafından okulumuza, "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu"na uygunluğu tescillenerek "OKULUM TEMİZ" belgesi verildi.Belgeyi okul müdürümüz Tarkan VARYEMEZ'e İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin KALKAN takdim etti.

Ara

OKULUMUZ BEYAZ BAYRAK ALDI